Nybyggd Volvo 940 visar upp sig i årets ”Konst & Rally”, en bil med attityd

Den så gott som nybyggda rallybilen kommer att finnas på årets ”Konst & Rally” vid Skogshyddan, Gammelhyttan i Järnboås. Det är en superhäftig Volvo 940 och den är topptrimmad och utrustad för att nå bästa möjliga resultat. Förare och byggherre, Fredrik Karlsson Nora MK. Foto: Nils-Brage Pettersson

Okänd men spännande

Jag måste erkänna, vem är Fredrik Karlsson? Samtidigt kommer nog de flesta bli varse om vem han är. En skicklig bilbyggare, som har en ambition med sitt tävlande. Han vet vad som gäller i rallyspåret, snabbast vinner! Och han är inte rädd för att hålla nere gaspedalen!

Comeback efter 16 år

Efter nästan 2 års bilbyggande blev det premiär i Rikspokalen 2022, alltså förra året. Kartläsare var Kaj Banck. Fredrik har varit flitig i sitt tävlande och det har gett resultat. På andra plats i Götenerundan och en andra plats i Gästabudstrofén, som C-förare. Och nyligen 4: a i Slottssprinten bland 23 startande i klassen!

Topputrustad bil

Motorn kommer från JB Engine, som ligger mellan Skrikarhyttan och Dalkarlsberg. Detta bådar för kraft! Hela drivlinan med 5 växlad MPG-låda, 5,13 utväxling samt avlastade drivaxlar, ingår i Sellholms vinnande koncept!

Ensam är inte alltid stark. De framgångsrika företagarna och kompisarna Magnus Björnevret (t.v.) och Fredrik Karlsson. – För några år sedan vid starten av företaget B&K Lots o Transport AB, hade vi som mål att ha 5 anställda, berättar Magnus. Men nu är vi över 20 personer. Bara att gratulera! Deras nybygge till Volvo 940 reservkaross är i startgropen. Det kommer bli något alldeles extra, jag lovar!
Foto: Nils-Brage Pettersson

Reservkaross på gång

Längs bort i garaget i Berglunda står den rostfri karossen uppallad. Den har precis kommit från Håkan Lindh i Laxå. Här ser man att noggrannhet är A och O. Att rensa en bil, ta bort allt, kräver sin kompetens. För allt ska ju ihop sedan! Som tur är har Fredrik hjälp av Magnus
Björnevret. Det hade han vid byggandet av den vita Volvon också. Vi kommer nog få höra mer och läsa om B & K Lots o Transport AB i åkeribranschen, men också i rallyvärlden. Lycka till!

Genomgång av skyltmaterialet är ett måste. Att allt är OK. Besökare ska ju hitta till Gammelhyttan och uppför den avslutande Skräddarbacken till Skogshyddan. Foto: Nils-Brage Pettersson
På lördag 2/9 vid Skogshyddan kommer sakkunnig i rally Mikael Lönnström Nora MK vara.
Foto: Nils-Brage Pettersson

”Konst & Rally”

Välkommen till Skogshyddan, Gammelhyttan i Järnboås för att beskåda häftig akvarellteknik av Karin Pettersson under Ljusstråks konstrunda. Samt Fredrik Karlssons grymma Volvo 940 Grupp H B.
Inne i garaget resultat, startlistor, foton från åren mellan 1970 till 2000.

Den 2–3 september mellan kl. 10:00 – 17:00.

Nils-Brage Pettersson