Järnboås bygdegårdsförening

Järnboås Bygdegårdsförening är en förening med breda kulturella aktiviteter. Föreningen verkar för ökad gemenskap och till glädje för alla i bygden. Förening bildades den 7 april 1978. 

Järnboås bygdegårdsförening och dess bygdegård Finnsjöstrand är en samlingspunkt för Järnboåsbygden. Här firas årets högtider – med valborgmässofirande, midsommarfirande och julmarknad. Du kan också hyra bygdegården till bröllop eller fest.

Hantverksmarknaden Larsmäss äger rum andra helgen i augusti och då arbetar en stor del av Järnboåsarna för att marknaden ska kunna genomföras på bästa sätt.

Logga Järnboås Bygdegårdsförening

Medlemskap

Medlemsavgiften för 2022 är 250 kr för enskild person och 400 kr för familjer och föreningar/organisationer.

 Medlemsavgiften skall betalas till bankgiro 546-7287. Det går även att betala med Swish 123 357 82 67.

Är du ännu inte medlem men vill bli det, eller vill ändra någon uppgift är du välkommen att kontakta föreningens sekreterare Maria Björklund på 072-716 51 10 eller maria@calliantus.se.

Arkivet

I Arkivet i Järnboås kan du söka information om släkt och gårdar i Järnboåsbygden.

Kanske har du mer tid nu att söka information om vår bygd, din bostad eller din släkt? Kanske har du foton eller annat material som vi kan få ta del av till vårt arkiv? Kanske har du berättelser eller skrönor från Järnboås förr och nu att delge oss?

För öppettider, kontakta Kerstin och Jan Forslund tel 0587-60205, 070-563 27 83 eller maila lobergstorp@telia.com

Öppet Arkiv i Järnboås