Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

HyttDreva

augusti 3 @ 08:00 - 17:00

|Återkommande Evenemang (Se alla)

Ett evenemang 3 augusti, 2024 kl 08:00

Ett evenemang 4 augusti, 2024 kl 08:00

Affisch. HyttDdreva i Hjulsjö -24
Upplev årets kulturfest 2-4 aug i Södra Hyttan med musik i världsklass! Mitt i den vackra bergslagsnaturen, bland böcker och tusentals ton slaggsten i den magiska hyttruinen, utspelar sig konserter och workshops med artister från världens alla hörn. Allt genomsyrat av den speciella stämning som bara HyttDreva kan ge.
Välkomna att låta er trollbindas första helgen i augusti! Biljetter och info hittar du på www.hyttdreva.se
HyttDreva är en kulturfest som upplivar gamla traditioner i Hjulsjö Nya Hytta (Södra Hyttan). I hyttan fanns en masugn där malmen smältes till järn och när denna blåstes ner för säsongen hade man fest. Detta kallades Dreva eller drevdansen. Då fick alla vara med och det var den gången alla kunde slå sig riktigt lösa på året. Det kunde gå ganska hett till så kyrkan förbjöd Drevan under 1800-talets andra hälft, den återuppstod senare men dog ut med hyttdöden i början av 1900-talet. Nu är det dags igen.
Bergslagen, gruvornas och hyttornas land har alltid varit mångkulturellt och bör så förbli. Detta vill vi i 21:a århundradet manifestera med en dreva i mångfaldens tecken. Bergslagen har starka rötter och vi presenterar rootsmusik från olika delar av världen, serverad med världens mat och lokala drycker. Oemotståndligt och omistligt – kom med i rörelsen för mångfald i glesbygd.
För tider se www.hyttdreva.se

Detaljer

Datum:
augusti 3
Tid:
08:00 - 17:00
Evenemang Kategorier:
, , , ,